Tabbouleh s citrónovými sardinkami
Príprava: 30 minut
Porcie: 2
Obtiažnosť: jednoduchá
Ingredience:
1 konzerva sardiniek v olivovom oleji s citrónom
4 paradajky
¼ červenej cibule
100 g bulguru
šťava z ½ citróna
čajová lyžička extra panenského olivového oleja
soľ a korenie
niekoľko lístkov čerstvej mäty
veľký zväzok hladkolistej petržlenovej vňate

Postup:
- Bulgur uvarte. Zalejte približne dvojnásobným množstvom vody, varte v osolenej vode 10 až 15 minút a potom nechajte pod pokrievkou dovariť, bulgur ešte napučí.
- Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Z paradajok vykrojíme stred a tiež ich nakrájame na malé kocky. Pridáme ich do misky s bulgurom.
- Mätu a petržlenovú vňať nasekáme nahrubo a pridáme do šalátu.
- Vytlačte šťavu z citróna, dochuťte korením, soľou a olivovým olejom.
- Šalát dobre premiešajte a v ideálnom prípade nechajte 30 minút v chladničke, aby bulgur nasiakol všetky chute.
- Podávajte so sardinkami v olivovom oleji a citrónom. Olej z konzervy určite nevyhadzujte, dodá šalátu ďalší chuťový rozmer.
Tipy: Ak máte radi výraznejšie chute, vyskúšajte sardinky s aromatickým korením, zeleným korením alebo dvoma druhmi chilli.
Recept inšpirovaný pôvodným receptom konzervárne La Belle Iloise.